Advent (sunfire) AV550S Sub?

If you have Carver repair questions, or can help other users with repairs, this is the place for it
Post Reply
User avatar
TNRabbit
R.I.P. Friend
R.I.P. Friend
Posts: 13360
Joined: Sun Jan 14, 2007 11:53 am
Location: TN Native Languishing in VA
Contact:

Re: Advent (sunfire) AV550S Sub?

Post by TNRabbit » Thu Dec 03, 2009 8:57 am

It's not uncommon to have a grounding issue that causes hum. Tighten all the internal & external nuts on the connectors & see if that reduces your hum.

BillD had a similar issue & found it to be an internal connector nut loose, if I remember correctly....

and WELCOME to the forum~
TNRabbit
Image

From FrankieD's lips to your ears: Sunfire - a quiet box of endless power.

Sunfire TG-IV/400~7 Amp
Carver SD/A-360 CDP
Benchmark DAC-1
Sony SACD/DVD-A
Active bi-amp: Ashly XR-1001 & 2 Rane PEQ-15s
Main: HotRodded AL-IIIs
Sub: Klipsch RT-12d
Center: Sunfire CRS-3c
Surround: Sunfire CRS-3 (x 2)

OconeeOrange wrote:"Gary likes to play it 'loud' as do I. His system begs you turn it up until you die"

RIP WIlliam B. Dibble, 1948-2012. I'll miss you my friend.

User avatar
BillD
R.I.P. Friend
R.I.P. Friend
Posts: 7126
Joined: Wed Jun 06, 2007 8:29 pm
Location: The west's most mid-western town, Scottsdale, Arizona

Re: Advent (sunfire) AV550S Sub?

Post by BillD » Thu Dec 03, 2009 11:27 am

Yeah, but mine wasn't gain coupled. Still a good idea to tighten everything and hope for the best.
It should sound like it isn't there!
There is a difference between hearing and listening...
Making life enjoyable through expensive electronics.
_________________
Carver: C-4000 & C-1 preamps, PSC-60 preamp/tuner, TX-11a tuner, M-400 (2), C-500, M-500, M-500t, M-500t Mk.II, A-500x, AL-III loudspeakers (2 pr.)
Sunfire:Theater Grand III processor, Ultimate Receiver, Cinema Grand Signature 400 ~ seven, True Subwoofer Mk. II, D-10 Subwoofer

Post Reply

Return to “CARVER Equipment Repair/Help Forum”