FAQ  •  Register   •  Gallery •  Login

It is currently Fri Aug 01, 2014 11:00 am

TFM-15CB Problem

<<

housej55

Newbie

Posts: 2

Joined: Tue Nov 04, 2003 7:59 pm

Post Tue Nov 04, 2003 8:14 pm

TFM-15CB Problem

Hello,
I'm having a problem with my TFM-15CB with popping noises. When I turn the amp on, I hear a slight buzzing noise. Then when I hook up the LFE input to my receiver, I get a popping through my woofer that's hooked up to it whenever I make a different selection in input devices. If I'm running the DVD then switch to the tuner, the sub pops bigtime. I've tried another sub and the same thing happens,,

any suggestions are appreciated ,

Jeff
<<

Charles Alexander

Newbie

Posts: 5

Joined: Thu Dec 11, 2003 1:26 pm

Post Thu Dec 11, 2003 1:48 pm

popping in lfe output

It sounds as if you have a problem in your receiver or pre-amp. What brand is it?
<<

housej55

Newbie

Posts: 2

Joined: Tue Nov 04, 2003 7:59 pm

Post Thu Dec 11, 2003 2:29 pm

The receiver I have is a Yamah Rx-v2200. The receiver works fine w/o the amp plugged in. But when I plug it in via the "lfe out" , that is when the popping starts. Also noticed a louder than usual hum coming from the amp when turning it on.
<<

Charles Alexander

Newbie

Posts: 5

Joined: Thu Dec 11, 2003 1:26 pm

Post Mon Jan 26, 2004 12:31 pm

Never discharge a large cap by shorting out the terminals. Instead use a 3-5 watt power resistor of about 1k ohms to discharge it for several minutes.

Return to CARVER Equipment Repair/Help Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Powered by phpBB © 2011 phpBB Group.