C-500 Amplifer Help Needed

If you have Carver repair questions, or can help other users with repairs, this is the place for it
Post Reply
mrpajamas
Newbie
Posts: 5
Joined: Sat Dec 03, 2005 1:09 am

C-500 Amplifer Help Needed

Post by mrpajamas » Tue May 12, 2009 8:09 pm

I recently put a Carver C-500 into service with no problems until today. Upon powering on (turn on) unit is now blowing the main line fuse. She was working great with no problems , noises ,smells or smoke. Not driven hard and everthing in the system is the same ( no changes). Does any one have access to a service manual or the schematics as I know my way around amps and and am handy with a meter/soldering iron. Can any one at least point me in the direction of where these units are prone to fail? Amp played fine last night, shut down for the evening and went to listen this afternoon and it's blowing fuses.
email is mrpajamas@aol.com Willing to purchase/pay for copy of service manual. Any and all help is appreciated - Thanks. ( Ray in Boston)

User avatar
BillD
R.I.P. Friend
R.I.P. Friend
Posts: 7126
Joined: Wed Jun 06, 2007 8:29 pm
Location: The west's most mid-western town, Scottsdale, Arizona

Re: C-500 Amplifer Help Needed

Post by BillD » Tue May 12, 2009 8:43 pm

E-mail sent
It should sound like it isn't there!
There is a difference between hearing and listening...
Making life enjoyable through expensive electronics.
_________________
Carver: C-4000 & C-1 preamps, PSC-60 preamp/tuner, TX-11a tuner, M-400 (2), C-500, M-500, M-500t, M-500t Mk.II, A-500x, AL-III loudspeakers (2 pr.)
Sunfire:Theater Grand III processor, Ultimate Receiver, Cinema Grand Signature 400 ~ seven, True Subwoofer Mk. II, D-10 Subwoofer

Post Reply

Return to “CARVER Equipment Repair/Help Forum”