FAQ  •  Register   •  Gallery •  Login

It is currently Fri Jul 25, 2014 12:30 pm

Un frigin believable!

<<

HRDROKN

User avatar

TFM-45

Posts: 533

Joined: Sun Nov 02, 2008 10:04 pm

Location: Northern California

Post Thu Jul 14, 2011 4:41 pm

Un frigin believable!

So I hooked up my new preamp, minus the BBE 2002 and played a little music (1/2 a song)... when I realized that I still had the notch filter activated in the Marchand 2-way crossover. So I powered her down so that I could switch the jumper to the off position... not a big deal, done it a hundred times.

Powered back up and the LF amp (M1.0 MKII) came on line making a huge buzzing noise... way more than the normal noise that it makes. Powered down and rechecked all my connections... looks good, so I power up again and have the same deal, but this time I notice the meter lights floating around. Hmmm listened for a moment heard a pop and then the buzz started going away (as if it were powering down) then the transformer made a clunk of a noise and the buzz came back.

I decided to remove the new pre and put the CT28 back in... no difference.

I disconected the input from the amp... no difference. So I thought well crap the amp must have took a crap and I removed it.

Replaced the amp hooked everything back up, double checked the connections and powered back up (left the new pre out of the mix for now)... the sound was if I had two mute buttons active, barely audible.

So then I went through every combination of equipment available to me and nothing.

Disconnected the Klipsch and hooked up some full range speakers from the garage, removed the electronic crossover and went through one amp at a time.... same result... barely audible.

Changed the source player.... barely audible.

Changed the interconnects... barely audible.

I'm now at a complete loss of what to do?

](*,)
HRDROKN
MC-7P tube preanp, BBE2002R, Marchand XM44, TFM-35x .002, TFM-35x, M1.0t MKII .002, M500t, Silver 7t's, SDA-360 and Klipsch KLF-30's w/crites crossovers...
<<

kingman

User avatar

(pair of) SILVER-7 TUBE AMPs

Posts: 5595

Joined: Sun Nov 30, 2008 2:10 pm

Location: Upstate South Carolina

Post Thu Jul 14, 2011 4:43 pm

Re: Un frigin believable!

HOLY FUCK!!! PANIC JACK!!!!! :shock: :shock: :shock:...try just doing amp, pre, and source to 2 speakers in different combos to see what happens if you haven't done so.
Last edited by kingman on Thu Jul 14, 2011 4:45 pm, edited 1 time in total.
In reality, it only matters what it sounds like to YOU!!!
<<

Chauss

User avatar

(pair of) SILVER-7t's

Posts: 2296

Joined: Tue Mar 22, 2011 4:35 pm

Location: In my own little world.....

Post Thu Jul 14, 2011 4:45 pm

Re: Un frigin believable!

Sounds to me like it may be your Marchand....look it over inside to see if anything "popped" - sounds like a short.
Image
Good sound—like good music, good wine and good fellowship—is meant to be shared.
"The difference between genius and stupidity is that genius has its limits" Albert Einstein
<<

HRDROKN

User avatar

TFM-45

Posts: 533

Joined: Sun Nov 02, 2008 10:04 pm

Location: Northern California

Post Thu Jul 14, 2011 4:53 pm

Re: Un frigin believable!

kingman wrote:HOLY FUCK!!! PANIC JACK!!!!! :shock: :shock: :shock:...try just doing amp, pre, and source to 2 speakers in different combos to see what happens if you haven't done so.



That's how I've been doing it at this point.

The marchand has also been out of the loop.... trying to un complicate this!

Just decide to disconect my CT28 and go back to the Dared pre..... I have music again. WTF!
HRDROKN
MC-7P tube preanp, BBE2002R, Marchand XM44, TFM-35x .002, TFM-35x, M1.0t MKII .002, M500t, Silver 7t's, SDA-360 and Klipsch KLF-30's w/crites crossovers...
<<

jjptkd

User avatar

SILVER-7 TUBE AMP

Posts: 2876

Joined: Wed Sep 22, 2010 4:50 pm

Location: Snohomish, WA

Post Thu Jul 14, 2011 4:55 pm

Re: Un frigin believable!

Did you try a different outlet or power strip? :-k
Last edited by jjptkd on Thu Jul 14, 2011 4:55 pm, edited 1 time in total.
Sunfire TGP-III
Sunfire 225x5
PS Audio DL-III DAC
Klipsch KP 250 II (2 Pairs)
Klipsch RSW 15
(2) 18" Klipsch KP 480 Subs
Samson SX3200 (750x2 Sub Amp)
<<

HRDROKN

User avatar

TFM-45

Posts: 533

Joined: Sun Nov 02, 2008 10:04 pm

Location: Northern California

Post Thu Jul 14, 2011 4:55 pm

Re: Un frigin believable!

OK.....

So the M1.0 was a no-go with either pre and I'm a bit afraid of trying it again!

Then when I went back to the CT28 it mysteriously was no longer working?
HRDROKN
MC-7P tube preanp, BBE2002R, Marchand XM44, TFM-35x .002, TFM-35x, M1.0t MKII .002, M500t, Silver 7t's, SDA-360 and Klipsch KLF-30's w/crites crossovers...
<<

HRDROKN

User avatar

TFM-45

Posts: 533

Joined: Sun Nov 02, 2008 10:04 pm

Location: Northern California

Post Thu Jul 14, 2011 4:56 pm

Re: Un frigin believable!

jjptkd wrote:Did you try a different outlet or power strip? :-k


Source equipment comes off the monster conditioner and the amps are direct into the wall. Everything apeared to have normal power up. Exept the M1.0....
Last edited by HRDROKN on Thu Jul 14, 2011 4:57 pm, edited 1 time in total.
HRDROKN
MC-7P tube preanp, BBE2002R, Marchand XM44, TFM-35x .002, TFM-35x, M1.0t MKII .002, M500t, Silver 7t's, SDA-360 and Klipsch KLF-30's w/crites crossovers...
<<

jjptkd

User avatar

SILVER-7 TUBE AMP

Posts: 2876

Joined: Wed Sep 22, 2010 4:50 pm

Location: Snohomish, WA

Post Thu Jul 14, 2011 4:57 pm

Re: Un frigin believable!

Carver's mad at you!! :lol: :lol: You "Dared" it. [-X
Sunfire TGP-III
Sunfire 225x5
PS Audio DL-III DAC
Klipsch KP 250 II (2 Pairs)
Klipsch RSW 15
(2) 18" Klipsch KP 480 Subs
Samson SX3200 (750x2 Sub Amp)
<<

HRDROKN

User avatar

TFM-45

Posts: 533

Joined: Sun Nov 02, 2008 10:04 pm

Location: Northern California

Post Thu Jul 14, 2011 4:58 pm

Re: Un frigin believable!

jjptkd wrote:Carver's mad at you!! :lol: :lol: You "Dared" it. [-X



Ya... for real!

:lol:
HRDROKN
MC-7P tube preanp, BBE2002R, Marchand XM44, TFM-35x .002, TFM-35x, M1.0t MKII .002, M500t, Silver 7t's, SDA-360 and Klipsch KLF-30's w/crites crossovers...
<<

HRDROKN

User avatar

TFM-45

Posts: 533

Joined: Sun Nov 02, 2008 10:04 pm

Location: Northern California

Post Thu Jul 14, 2011 5:00 pm

Re: Un frigin believable!

I have to get ready to go to work... so I will have to get back to this in the AM.

I hate to be powering those tubes up and down.... should I be waiting in between startups???
HRDROKN
MC-7P tube preanp, BBE2002R, Marchand XM44, TFM-35x .002, TFM-35x, M1.0t MKII .002, M500t, Silver 7t's, SDA-360 and Klipsch KLF-30's w/crites crossovers...
<<

Chauss

User avatar

(pair of) SILVER-7t's

Posts: 2296

Joined: Tue Mar 22, 2011 4:35 pm

Location: In my own little world.....

Post Thu Jul 14, 2011 5:08 pm

Re: Un frigin believable!

HRDROKN wrote:
kingman wrote:HOLY FUCK!!! PANIC JACK!!!!! :shock: :shock: :shock:...try just doing amp, pre, and source to 2 speakers in different combos to see what happens if you haven't done so.



That's how I've been doing it at this point.

The marchand has also been out of the loop.... trying to un complicate this!

Just decide to disconect my CT28 and go back to the Dared pre..... I have music again. WTF!


Now you need to figure out WHY. Did the pre just go bad or did something else cause it? I would not add anything back into the loop until all checked out ....bummer dude!
Image
Good sound—like good music, good wine and good fellowship—is meant to be shared.
"The difference between genius and stupidity is that genius has its limits" Albert Einstein
<<

elgrau

SILVER-7 TUBE AMP

Posts: 2877

Joined: Wed May 31, 2006 9:33 pm

Post Thu Jul 14, 2011 5:36 pm

Re: Un frigin believable!

Sucks, man. Hope it turns out to have a "happy ending". Throw us some more info/feedback (if u have the time/patience). Maybe something will click with someone....
Makes the "FUBAR" fridge issue I awoke to yesterday pale in comparison....I can live without frozen foods.....cannot live without my Carver system(s) :lol:
Good luck!
Family room: 400 disk changer with PS Audio Digital Link III DAC; Technics SL-1100A TT. QED Quenx1 IC's from DAC & TT to Adcom GTP-602 preamp/Tuner. AudioQuest King Cobra IC's from preamp to M1.0t mk-II opt2. QED Silver Spirals 4M wires to EPI 1000’s.
Living room: AudioQuest Black Mamba 8M IC's from family room preamp to Barcus-Berry 2002R Sonic Maximizer to GlowPower Zyxt IC's to Sunfire 300x2 to Nordost 6M bi-source wires to AOS 28" MDF spherical speakers using six 8" woofers and eight 1" dome tweeters symm. arranged around the surface.
SS system: CX-995V DVD to AV-705x 5 channel amp (center/rears) & M1.0t mk-II opt2(fronts).
Garage: TLM-3600 CDP to MXR150 Receiver (pre) to TFM-42 to EPI 400 speakers.
<<

OconeeOrange

SILVER-7 TUBE AMP

Posts: 4480

Joined: Sat Mar 28, 2009 6:24 pm

Post Thu Jul 14, 2011 6:12 pm

Re: Un frigin believable!

elgrau wrote:Sucks, man. Hope it turns out to have a "happy ending". Throw us some more info/feedback (if u have the time/patience). Maybe something will click with someone....
Makes the "FUBAR" fridge issue I awoke to yesterday pale in comparison....I can live without frozen foods.....cannot live without my Carver system(s) :lol:
Good luck!


Just had to buy a new fridge - ](*,)
For $1800 I could have gotten a nice Carver addition. :x
<<

HRDROKN

User avatar

TFM-45

Posts: 533

Joined: Sun Nov 02, 2008 10:04 pm

Location: Northern California

Post Thu Jul 14, 2011 6:15 pm

Re: Un frigin believable!

Chauss wrote:
HRDROKN wrote:
kingman wrote:HOLY FUCK!!! PANIC JACK!!!!! :shock: :shock: :shock:...try just doing amp, pre, and source to 2 speakers in different combos to see what happens if you haven't done so.



That's how I've been doing it at this point.

The marchand has also been out of the loop.... trying to un complicate this!

Just decide to disconect my CT28 and go back to the Dared pre..... I have music again. WTF!


Now you need to figure out WHY. Did the pre just go bad or did something else cause it? I would not add anything back into the loop until all checked out ....bummer dude!



SHIT! Just realized when I was in the shower (not that you all needed to know that) I disconected the BBE out of the tape loop! So when I put the CT28 back in I should of run the jumpers!!! ](*,)

So the only real problem is that it looks like my M1.0 MKII .002 took a dump! Hardly ever even used that damn amp!

I feel better!

:)
HRDROKN
MC-7P tube preanp, BBE2002R, Marchand XM44, TFM-35x .002, TFM-35x, M1.0t MKII .002, M500t, Silver 7t's, SDA-360 and Klipsch KLF-30's w/crites crossovers...
<<

OconeeOrange

SILVER-7 TUBE AMP

Posts: 4480

Joined: Sat Mar 28, 2009 6:24 pm

Post Thu Jul 14, 2011 6:26 pm

Re: Un frigin believable!

Unfortunately, we learn by doing.

Last night around midnight, I hooked my new AE speakers in to my bedroom TV (large computer monitor) and got no sound out of one.
I use a vintage wore out Kenwood there. I ran down to the bar and brought up my testing amp (Hong Kong made Certec).
As I changed it over, saw the dog/cat had pulled out the left input connect from the Kenwood.

:rolleyes: :rolleyes:

All my old junk was OK. =D> Hope things go as well for you.

I think I will leave the Certec there. As to new speakers - *5*
Next

Return to Carver Home (Audio)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Powered by phpBB © 2011 phpBB Group.