FAQ  •  Register   •  Gallery •  Login

It is currently Fri Aug 29, 2014 3:04 am

Tfm 45 lost power!

<<

Mr. M-500t

(pair of) SILVER-7 TUBE AMPs

Posts: 6211

Joined: Fri Mar 17, 2006 10:00 pm

Post Sat Sep 24, 2011 5:03 pm

Re: Tfm 45 lost power!

70chevelle wrote:Does it have to be a ceramic fuse? I ordered the 12's but wont be here until next week. I have 10 amp auto fuses to test with if they will work?


I'd use anything 10 amp and below for a test. I thought it took a 10 amp slow blow fuse if memory serves ?
<<

70chevelle

User avatar

M-400t CUBE

Posts: 125

Joined: Mon Jan 21, 2008 2:01 pm

Post Sun Sep 25, 2011 6:39 am

Re: Tfm 45 lost power!

Put a ten amp fuse in. It didn't blow, but the amp seemed to hum louder and my meter lights aren't working anymore. Once I get the fuses in I'll run it thru it's paces and see if it was just the fuse or something more. Thanks for all the help!
Main: TFM-45, Sunfire Tube CCC, Maverick DAC, NAD525Bee, Vandy 2C, Laptop
Office: M-500, CT-6, SDA360, Paradigm Studio 20, HRT MSII, PC
HT: Acurus 200x3, HK AVR247, Paradigm Mini Monitors, CC290, Micros, Velodyne DSL3750
Wght Rm: HR732, Paradigm Micros, Pure20
House: Denon AVR1400, Niles spkr box, SpeakerCraft Ceilings, BA A60II's, BA T930's, PC
Bedroom: Yamaha AVR, Panasonic DVD/CD chgr, Paradigm CC50/Micros, Yam sub.
Headphones: AKG Q701's, Sennheiser HD238's
Patio: Yamaha AVR, KLH In/Out Speakers
Misc: HK 330i
<<

elgrau

SILVER-7 TUBE AMP

Posts: 2888

Joined: Wed May 31, 2006 9:33 pm

Post Mon Sep 26, 2011 11:17 am

Re: Tfm 45 lost power!

Sounds like the "three amigo" adjustments on this amp might be way off..... time to re-set them or send off to Rita, et al!

My home PC went belly up this weekend ("AHCI BIOS not installed" is one of the messages...) so have not been able to respond to any forum stuff at home. And yes, I replaced the MB "boot-up" battery. This Dell has been a BIG disappointment. Guess I'll give HP a try this time...
Family room: 400 disk changer with PS Audio Digital Link III DAC; Technics SL-1100A TT. QED Quenx1 IC's from DAC & TT to Adcom GTP-602 preamp/Tuner. AudioQuest King Cobra IC's from preamp to M1.0t mk-II opt2. QED Silver Spirals 4M wires to EPI 1000’s.
Living room: AudioQuest Black Mamba 8M IC's from family room preamp to Barcus-Berry 2002R Sonic Maximizer to GlowPower Zyxt IC's to Sunfire 300x2 to Nordost 6M bi-source wires to AOS 28" MDF spherical speakers using six 8" woofers and eight 1" dome tweeters symm. arranged around the surface.
SS system: CX-995V DVD to AV-705x 5 channel amp (center/rears) & M1.0t mk-II opt2(fronts).
Garage: TLM-3600 CDP to MXR150 Receiver (pre) to TFM-42 to EPI 400 speakers.
<<

70chevelle

User avatar

M-400t CUBE

Posts: 125

Joined: Mon Jan 21, 2008 2:01 pm

Post Thu Sep 29, 2011 5:12 pm

Re: Tfm 45 lost power!

Well it looks like I have problems. Put in the new fuse and hooked it back up. Hums through the speakers and can't hear anything from a source. Beemers, I'm probably coming Saturday afternoon. Wife love Ross park mall. It will make the trip for her.
Main: TFM-45, Sunfire Tube CCC, Maverick DAC, NAD525Bee, Vandy 2C, Laptop
Office: M-500, CT-6, SDA360, Paradigm Studio 20, HRT MSII, PC
HT: Acurus 200x3, HK AVR247, Paradigm Mini Monitors, CC290, Micros, Velodyne DSL3750
Wght Rm: HR732, Paradigm Micros, Pure20
House: Denon AVR1400, Niles spkr box, SpeakerCraft Ceilings, BA A60II's, BA T930's, PC
Bedroom: Yamaha AVR, Panasonic DVD/CD chgr, Paradigm CC50/Micros, Yam sub.
Headphones: AKG Q701's, Sennheiser HD238's
Patio: Yamaha AVR, KLH In/Out Speakers
Misc: HK 330i
<<

70chevelle

User avatar

M-400t CUBE

Posts: 125

Joined: Mon Jan 21, 2008 2:01 pm

Post Fri Oct 07, 2011 7:57 am

Re: Tfm 45 lost power!

Update - Dropped my 45 and HR732 at Pgh Vintage Hifi last Saturday. Got the call from Tom last nite that they were both done. \:D/ Hopefully I'll be able to pick them up early next week. The shop was overwhelming with all the equipment. I got to see and hear the new Carver Tube amps playing....wow =D> I didn't have a lot of time that day, but I hope to spend a little more when I go back.

Now that my 45 will be back up to 'new' specs, I'm thinking about replacing the CT6 with a tube pre. The top contenders right now are the Rogue Magnum 66 pre, the Dared MC-7P or the Rogue Metis (if I can come up with the extra$). Anyone have any experience with these combos? Don't have any place to audition, so really just looking for some experiences/feedback.

On the other hand, I bought an Anthem TLP-1 last year to replace the CT-6 and it sounded very flat in comparison when I hooked it up to the 45. I want to give it another chance since the 45 has been refreshed. I read a lot of good about the Anthem, and it sounds great with my M500. I'll throw the Anthem on the 45 when I get it home and see if anything has changed.

Any input on the pairings would be greatly appreciated!
Main: TFM-45, Sunfire Tube CCC, Maverick DAC, NAD525Bee, Vandy 2C, Laptop
Office: M-500, CT-6, SDA360, Paradigm Studio 20, HRT MSII, PC
HT: Acurus 200x3, HK AVR247, Paradigm Mini Monitors, CC290, Micros, Velodyne DSL3750
Wght Rm: HR732, Paradigm Micros, Pure20
House: Denon AVR1400, Niles spkr box, SpeakerCraft Ceilings, BA A60II's, BA T930's, PC
Bedroom: Yamaha AVR, Panasonic DVD/CD chgr, Paradigm CC50/Micros, Yam sub.
Headphones: AKG Q701's, Sennheiser HD238's
Patio: Yamaha AVR, KLH In/Out Speakers
Misc: HK 330i
Previous

Return to Carver Home (Audio)

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests

Powered by phpBB © 2011 phpBB Group.