Page 1 of 1

Lightstar 2.0 trigger

Posted: Fri Jan 04, 2013 3:42 pm
by Planetbrian
I have (3) Lightstar 2.0 amps connected to a Marantz AV8801 and while trying to trigger the amps on/off using the remote in/out on the back of the amps to the AV8801, only one of the amps will turn on. I do have them daisy chained. They will all turn off, but only one will turn on. It does not matter if I change them around in the chain.

Does anyone have any advice?

Re: Lightstar 2.0 trigger

Posted: Sun Jan 06, 2013 5:31 am
by Toy Maker
Hell, I didn't even know they had a trigger.
As far as I know, the Lightstar amps do not have a on/off "trigger"

I'll see what I can dig up on the schematics.

Re: Lightstar 2.0 trigger

Posted: Sun Jan 06, 2013 5:44 am
by Toy Maker
You may want to pop the lid on the amp that DOES have a trigger. It may have been a custom modd added later.
Please past photos, I would love to see what was done.

Hope this helps a little =D>
LS-2.jpeg

Re: Lightstar 2.0 trigger

Posted: Sun Jan 06, 2013 6:06 am
by Toy Maker
My father had the same problem with his Silver-7 Tube amps.
I installed a couple Furman "trigger" outlets.

Basicly, you rewire the wall outlet itself, and the relays are in the wall, you just run a 12v signal wire to the outlet from your receiver.

Wall outlet (2-20 amp outlets)
http://www.ebay.com/itm/330797349132
Image

Prefab, plugin version (15 amp)
http://www.ebay.com/itm/271133526706

Re: Lightstar 2.0 trigger

Posted: Tue Jan 08, 2013 12:18 am
by Magnaryder
Make sure you have the RC5 jacks connected properly they must follow the RC5 protocols. According to the Lightstar Direct manual each device will function via any remote seen by the remote sensor. Let us know how it works out.

ray