FAQ  •  Register   •  Gallery •  Login

It is currently Fri Apr 18, 2014 10:42 am

M400 rebuilds and repairs

<<

unclepauleverybody

Post Thu May 30, 2013 7:35 pm

M400 rebuilds and repairs

Hi all 1st post here. I bought a carver M400 right after I read the review in Stereo review back in the day. Well I just picked one up for 75.00 and am wondering if it worth fixing. I tried to bring it up on a dim bulb tester but I think you need a variac? Antway when turned on the lights jump up and the 2 bottom lights stay lite and it buzzes, can not remember if this is normal or not. So I pulled the front cover off and is the mag coil supposed to be covered in a black substance? Is it burnt or is that the way it is supposed to be. I would think if it was that burnt wires going to it would be melted. Anyway what would be the safest way procedure wise to see if this is healthy. Thanks in advance.
<<

jjptkd

User avatar

SILVER-7 TUBE AMP

Posts: 2857

Joined: Wed Sep 22, 2010 4:50 pm

Location: Snohomish, WA

Post Thu May 30, 2013 11:11 pm

Re: M400 rebuilds and repairs

=D> \:D/ =D> Welcome aboard!! \:D/ =D> \:D/ The bottom 2 lights should be on when the amp is powered up but there shouldn't be any noticeable humming. Is the humming coming from the transformer or through the speakers? :-k
Sunfire TGP-III
Sunfire 200x5
Klipsch KP 250 II
Samson SX3200 (750x2 Sub Amp)
(2) 18" Klipsch KP 480 Subs
Klipsch RSW 15
PS Audio DL-III DAC

Return to Carver Home (Audio)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group.