TGP-5 surround modes vanished

If you have Carver repair questions, or can help other users with repairs, this is the place for it
Post Reply
Glenlivet
M-400t CUBE
Posts: 102
Joined: Tue Jan 04, 2011 9:18 pm
Location: Hope, B.C. Canada

TGP-5 surround modes vanished

Post by Glenlivet » Sat Feb 04, 2012 11:26 am

My TGP 5 has developed an odd problem. It does not toggle through all the surround modes it's supposed to have!
Using the left direction button, remote or chassis mounted, it only toggles back and forth between 'Stereo' and 'PLIIX Movie', and using the right button it adds 'Party' into the mix, switching through the three modes in turn, although it often jumps back to 'PLIIX' Movie' by itself.
All the other modes just don't exist anymore. Jazz Club, Neo6, Matrix, all gone.
Does anyone in the know think this might be a software corruption issue or would it be a hardware issue?

User avatar
TNRabbit
R.I.P. Friend
R.I.P. Friend
Posts: 13360
Joined: Sun Jan 14, 2007 11:53 am
Location: TN Native Languishing in VA
Contact:

Re: TGP-5 surround modes vanished

Post by TNRabbit » Sat Feb 04, 2012 11:44 am

Have you checked the "Troubleshooting" section of your manual? I'm not familiar with the TGP-5 as it changed dramatically from the TG-IV
TNRabbit
Image

From FrankieD's lips to your ears: Sunfire - a quiet box of endless power.

Sunfire TG-IV/400~7 Amp
Carver SD/A-360 CDP
Benchmark DAC-1
Sony SACD/DVD-A
Active bi-amp: Ashly XR-1001 & 2 Rane PEQ-15s
Main: HotRodded AL-IIIs
Sub: Klipsch RT-12d
Center: Sunfire CRS-3c
Surround: Sunfire CRS-3 (x 2)

OconeeOrange wrote:"Gary likes to play it 'loud' as do I. His system begs you turn it up until you die"

RIP WIlliam B. Dibble, 1948-2012. I'll miss you my friend.

Glenlivet
M-400t CUBE
Posts: 102
Joined: Tue Jan 04, 2011 9:18 pm
Location: Hope, B.C. Canada

Re: TGP-5 surround modes vanished

Post by Glenlivet » Mon Feb 20, 2012 7:15 pm

Well I went through the 'restore factory defaults' procedure last night and it fixed the issue. Hold the power and tone down buttons until it reads 'restore...' and then powers itself off.
Of course then I had to restore all the custom settings, but it works!

User avatar
jjptkd
SILVER-7 TUBE AMP
Posts: 3048
Joined: Wed Sep 22, 2010 4:50 pm
Location: Snohomish, WA

Re: TGP-5 surround modes vanished

Post by jjptkd » Mon Feb 20, 2012 7:23 pm

Congrats!! =D> =D> Some of the TGP-5s out there are still under factory warranty, 5 years from date of manufacture. I believe there is downloadable firmware updates that should be installed if they haven't been already.

http://www.sunfire.com/downloads_archive.asp
Oppo Sonica DAC
Sunfire TG-III
Sunfire 300x2
Klipsch Chorus II

User avatar
engtaz
"TAZ"
Posts: 5383
Joined: Sat Jun 30, 2007 1:43 pm
Location: Tampa, FL

Re: TGP-5 surround modes vanished

Post by engtaz » Tue Feb 21, 2012 5:22 am

Congrats on the fix.
engtaz


Carver M4.0T in front channels to Caver AL VI's in SACD & 2 Channel setup
C 16, PT 2400, Slim Device, Carver TX-8, 490T and Rega TT w Grado Gold cart in the 2 channel setup
Bogen SRB20 is computer amp
Carver PM-350 donated for youth church use

Post Reply

Return to “CARVER Equipment Repair/Help Forum”