Newbie & question about C-4000

Just found us? Entering CarverAudio.com for the first time? Post your introductions here and say hi to all of the other Carver enthusiasts.
Post Reply
driver
Newbie
Posts: 5
Joined: Mon Feb 06, 2012 11:11 pm

Newbie & question about C-4000

Post by driver » Mon Feb 06, 2012 11:32 pm

Hello Carver fans! I was cruising the net & found this site. Read a few things & was impressed by what I saw, so registered & stopped in to say hello & ask a question. I'm not a newbie when it comes to audio, so it's nice to stop by a place like this.

I have a C-4000 and one of the cards are bad, so I pulled it out & the pre seems to work fine. I'm using it in a standard 2-channel set-up, so guessing the card has something to do w/the holographic aspect. So, if I run it like this am I just bypassing a circuit or am I headed for trouble down the road?

All the tone controls, including all the buttons on the left, work fine, along w/volume & balance. The headphone output works too.

On the pic of the card, the pointer shows where the smoke got out. On the unit, the pen shows where it went.

Hope to hear back from somebody!
Attachments
Carver pre 002.JPG
Carver pre 007.JPG

User avatar
stereo_buff
TFM-55
Posts: 753
Joined: Mon Dec 03, 2007 7:01 pm
Location: Rained out in W. Washington

Re: Newbie & question about C-4000

Post by stereo_buff » Tue Feb 07, 2012 10:42 am

It looks like the IC you're pointing to shorted internally, based on the bubble in the case. If you can find a replacement IC, it shouldn't take much to fix the board as the only other components on it are resistors, diodes, a few capacitors, and a single transistor. Troubleshooting it should be a snap, and then you'll have a FULLY FUNCTIONAL C-4000. Woooo, Woooo!

User avatar
engtaz
"TAZ"
Posts: 5385
Joined: Sat Jun 30, 2007 1:43 pm
Location: Tampa, FL

Re: Newbie & question about C-4000

Post by engtaz » Tue Feb 07, 2012 11:45 am

Welcome
engtaz


Carver M4.0T in front channels to Caver AL VI's in SACD & 2 Channel setup
C 16, PT 2400, Slim Device, Carver TX-8, 490T and Rega TT w Grado Gold cart in the 2 channel setup
Bogen SRB20 is computer amp
Carver PM-350 donated for youth church use

User avatar
engtaz
"TAZ"
Posts: 5385
Joined: Sat Jun 30, 2007 1:43 pm
Location: Tampa, FL

Re: Newbie & question about C-4000

Post by engtaz » Sun Feb 26, 2012 3:07 am

Welcome BRUNNER
engtaz


Carver M4.0T in front channels to Caver AL VI's in SACD & 2 Channel setup
C 16, PT 2400, Slim Device, Carver TX-8, 490T and Rega TT w Grado Gold cart in the 2 channel setup
Bogen SRB20 is computer amp
Carver PM-350 donated for youth church use

User avatar
MRHP
SILVER-7t
Posts: 1310
Joined: Wed Jan 18, 2012 2:36 pm
Location: Buzzard Creek Ky

Re: Newbie & question about C-4000

Post by MRHP » Thu Mar 01, 2012 11:11 pm

WELCOME!!! =D> =D> \:D/ \:D/
TFM-75 serial #0001
PT-2400 serial #0001
Baby Black Magic serial #0001
Baby Black Magic serial #0002
Cherry/260wpc Mono Blocks
Lightstar Reference
Sunfire Series II 625x2
Carver 490t
OPPO-103
Lucas Labs CF-14
Sunfire Tube pre
DENON DP-62L TT
DUAL CS 5000 TT
DQ-20's
Tesla CF-15 speakers
Douglas Cables
OK ERIC, LET GO OF THE MOUSE AND BACK AWAY FROM YOUR PC WITH YOUR HANDS IN THE AIR. NOW SLOWLY LAY FACE DOWN ON THE FLOOR!!!! - Snoop65

carlover
Newbie
Posts: 2
Joined: Tue Jun 05, 2012 12:50 pm

Re: Newbie & question about C-4000

Post by carlover » Tue Jun 05, 2012 1:08 pm

driver wrote:Hello Carver fans! I was cruising the net & found this site. Read a few things & was impressed by what I saw, so registered & stopped in to say hello & ask a question. I'm not a newbie when it comes to audio, so it's nice to stop by a place like this.

I have a C-4000 and one of the cards are bad, so I pulled it out & the pre seems to work fine. I'm using it in a standard 2-channel set-up, so guessing the card has something to do w/the holographic aspect. So, if I run it like this am I just bypassing a circuit or am I headed for trouble down the road?

All the tone controls, including all the buttons on the left, work fine, along w/volume & balance. The headphone output works too.

On the pic of the card, the pointer shows where the smoke got out. On the unit, the pen shows where it went.

Hope to hear back from somebody!
first of all check all the registers, only then replace a new IC. if one of the resisters are dead, don't replace it [-X .... or it will be blown again...thank you... ](*,)

Post Reply

Return to “"The Welcome Mat"”