FAQ  •  Register   •  Gallery •  Login

It is currently Sun Nov 23, 2014 8:21 pm

Platinum Amazings Lost Bass!

<<

radioeng2

User avatar

SILVER-7t

Posts: 1367

Joined: Fri Jan 26, 2007 7:06 pm

Location: E TN

Post Fri Feb 14, 2014 9:13 pm

Re: Platinum Amazings Lost Bass!

Great info Robert. Guess I'd only seen the later versions then.

Maybe we'll see which version he's blessed with and see if we can get it remotely fixed up. No battery needed....

Mark
<<

Robert R

User avatar

TFM-45

Posts: 511

Joined: Tue Aug 05, 2008 2:05 pm

Post Fri Feb 14, 2014 11:34 pm

Re: Platinum Amazings Lost Bass!

The only problem is finding those big NP caps; that, and paying for them.

Robert R
"You know what folks? I'm happy."
<<

talmadge3

Newbie

Posts: 32

Joined: Sun Jul 28, 2013 6:36 pm

Post Sat Feb 15, 2014 7:56 am

Re: Platinum Amazings Lost Bass!

I ran some test tones last night and discovered something else. The tweeters sound different, left one has a higher pitch. However they were rebuilt a few months ago by James. So I switched the right tweeter to the left speaker and now it has the higher pitch sound which indicates a crossover problem with at least the left speaker. I have the Platinum IV's I guess? They have the trims for high, mid, low.
<<

Robert R

User avatar

TFM-45

Posts: 511

Joined: Tue Aug 05, 2008 2:05 pm

Post Sat Feb 15, 2014 8:42 am

Re: Platinum Amazings Lost Bass!

You could well have a problem with the ribbon section of a crossover. The first thing I'd check there would be those controls, esp. the middle ones. Even if they look to be adjusted the same, one channel might have it's wiper on a dead spot. So move them back and forth a few times, as you listen to an upper midrange test tone or to pink noise. There may be some abrupt level changes as a dirty control cuts in and out.
After that it gets less simple. Some ohmmeter checks of each resistor in there, comparing one channel against the other, might find an open power resistor. There are also more caps in there...

Robert R
"You know what folks? I'm happy."
<<

wrstps

User avatar

TFM-6cb

Posts: 203

Joined: Wed Oct 10, 2007 7:18 pm

Location: Taylor, Michigan

Post Sat Feb 15, 2014 1:05 pm

Re: Platinum Amazings Lost Bass!

Talmadge3 did you put new wire in the silvers or just cut and re connect the wires for the ribbons? I had Roland re do both my cross overs and they sound great and are better in all aspects.
Ray S in Michigan
<<

radioeng2

User avatar

SILVER-7t

Posts: 1367

Joined: Fri Jan 26, 2007 7:06 pm

Location: E TN

Post Sat Feb 15, 2014 1:15 pm

Re: Platinum Amazings Lost Bass!

Ray tells it like it is.....his sound GREAT!

Stunning Carver eq show at last year's fest! If I didn't say it clearly enough then Ray...great job...superb setup!

=D> =D> =D>

Mark
<<

TNRabbit

User avatar

(pair of) SILVER-7 TUBE AMPs

Posts: 13340

Joined: Sun Jan 14, 2007 11:53 am

Location: TN Native Languishing in VA

Post Sat Feb 15, 2014 2:21 pm

Re: Platinum Amazings Lost Bass!

wrstps wrote:Talmadge3 did you put new wire in the silvers or just cut and re connect the wires for the ribbons? I had Roland re do both my cross overs and they sound great and are better in all aspects.
Ray S in Michigan


He doesn't have Silvers; they are Platinums.
TNRabbit
Image

From FrankieD's lips to your ears: Sunfire - a quiet box of endless power.

Sunfire TG-IV/400~7 Amp
Carver SD/A-360 CDP
Benchmark DAC-1
Sony SACD/DVD-A
Active bi-amp: Ashly XR-1001 & 2 Rane PEQ-15s
Main: HotRodded AL-IIIs
Sub: Klipsch RT-12d
Center: Sunfire CRS-3c
Surround: Sunfire CRS-3 (x 2)

OconeeOrange wrote:"Gary likes to play it 'loud' as do I. His system begs you turn it up until you die"

RIP WIlliam B. Dibble, 1948-2012. I'll miss you my friend.
<<

wrstps

User avatar

TFM-6cb

Posts: 203

Joined: Wed Oct 10, 2007 7:18 pm

Location: Taylor, Michigan

Post Sat Feb 15, 2014 3:53 pm

Re: Platinum Amazings Lost Bass!

I wish I had the plats. But there are only 3 sub woofers and a 48 inch ribbon. I bought these for 100.00 from a guy here in Michigan and re built every square inch including the wood finish and all of the cloth. Thanks for the kind words
Ray S in Michigan
<<

TNRabbit

User avatar

(pair of) SILVER-7 TUBE AMPs

Posts: 13340

Joined: Sun Jan 14, 2007 11:53 am

Location: TN Native Languishing in VA

Post Sat Feb 15, 2014 3:59 pm

Re: Platinum Amazings Lost Bass!

wrstps wrote:I wish I had the plats. But there are only 3 sub woofers and a 48 inch ribbon. I bought these for 100.00 from a guy here in Michigan and re built every square inch including the wood finish and all of the cloth. Thanks for the kind words
Ray S in Michigan



Sorry....thought we were talking about the OP's speakers....
TNRabbit
Image

From FrankieD's lips to your ears: Sunfire - a quiet box of endless power.

Sunfire TG-IV/400~7 Amp
Carver SD/A-360 CDP
Benchmark DAC-1
Sony SACD/DVD-A
Active bi-amp: Ashly XR-1001 & 2 Rane PEQ-15s
Main: HotRodded AL-IIIs
Sub: Klipsch RT-12d
Center: Sunfire CRS-3c
Surround: Sunfire CRS-3 (x 2)

OconeeOrange wrote:"Gary likes to play it 'loud' as do I. His system begs you turn it up until you die"

RIP WIlliam B. Dibble, 1948-2012. I'll miss you my friend.
<<

talmadge3

Newbie

Posts: 32

Joined: Sun Jul 28, 2013 6:36 pm

Post Sat Feb 15, 2014 4:09 pm

Re: Platinum Amazings Lost Bass!

When I switched the ribbons I just cut the wires and then reconnected them.
Last edited by talmadge3 on Sun Feb 16, 2014 11:41 am, edited 1 time in total.
<<

Robert R

User avatar

TFM-45

Posts: 511

Joined: Tue Aug 05, 2008 2:05 pm

Post Sun Feb 16, 2014 7:59 am

Re: Platinum Amazings Lost Bass!

talmadge3 - Your last post seems to have been cut off after about half a dozen words. There must have been more, right?

Robert R
"You know what folks? I'm happy."
<<

radioeng2

User avatar

SILVER-7t

Posts: 1367

Joined: Fri Jan 26, 2007 7:06 pm

Location: E TN

Post Sun Feb 16, 2014 9:17 am

Re: Platinum Amazings Lost Bass!

He cut the wrong wire! I told him...the yellow wire...the yellow one....

He cut the blue one! :lol:

Watch enough movies and you know to never cut the blue one as the seconds count down.

Mark
<<

TNRabbit

User avatar

(pair of) SILVER-7 TUBE AMPs

Posts: 13340

Joined: Sun Jan 14, 2007 11:53 am

Location: TN Native Languishing in VA

Post Sun Feb 16, 2014 9:28 am

Re: Platinum Amazings Lost Bass!

radioeng2 wrote:He cut the wrong wire! I told him...the yellow wire...the yellow one....

He cut the blue one! :lol:

Watch enough movies and you know to never cut the blue one as the seconds count down.

Mark


I thought it was the RED wire?!?

(Lethal Weapon 3)
TNRabbit
Image

From FrankieD's lips to your ears: Sunfire - a quiet box of endless power.

Sunfire TG-IV/400~7 Amp
Carver SD/A-360 CDP
Benchmark DAC-1
Sony SACD/DVD-A
Active bi-amp: Ashly XR-1001 & 2 Rane PEQ-15s
Main: HotRodded AL-IIIs
Sub: Klipsch RT-12d
Center: Sunfire CRS-3c
Surround: Sunfire CRS-3 (x 2)

OconeeOrange wrote:"Gary likes to play it 'loud' as do I. His system begs you turn it up until you die"

RIP WIlliam B. Dibble, 1948-2012. I'll miss you my friend.
<<

talmadge3

Newbie

Posts: 32

Joined: Sun Jul 28, 2013 6:36 pm

Post Sun Feb 16, 2014 11:42 am

Re: Platinum Amazings Lost Bass!

When I switched the ribbons I just cut the wires and then reconnected them. Thankfully there wasn't an explosion!
<<

talmadge3

Newbie

Posts: 32

Joined: Sun Jul 28, 2013 6:36 pm

Post Sun Feb 16, 2014 11:57 am

Re: Platinum Amazings Lost Bass!

Tell me something guys. How much would I lose by going to Sunfire CRS3's coupled with two 18" sealed craigsubs driven by 1000 watts each? I already have the subs and amp. I'm getting a little frustrated with the Amazings.
Attachments
sunfire crs3 2.jpg
sunfire crs3 2.jpg (4.24 KiB) Viewed 242 times
PreviousNext

Return to Carver Speakers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Powered by phpBB © 2011 phpBB Group.